0

Merchtem united 1-1 Sks B

Altijd een feest om naar Merchtem te gaan. Reeds lang voor de wedstrijd zat de sfeer er al goed in. De mist werd nog wat aangedikt door de Merchtemse rookbommen en de wedstrijd startte al met enkele minuten vertraging hierdoor.

De wedstrijd was 2 minuten ver, toen een corner van Lode door Yani werd binnen getrapt. Merchtem aangeslagen en Sks direct op rozen denk je dan. Onze jongens controleerden het eerste kwartier zonder probleem. Maar dan kwam een soort gemakzucht boven drijven, duels werden verloren, passen werden onzuiver en druk werd niet meer gezet. Merchtem nam de match in handen, maar zonder een kans te creëren. Tot op een corner van Merchtem Arne de bal uit zijn doel moest slaan en de doelmond niet groot genoeg was voor de merchtemse spits om de terugkaatsende bal binnen te schieten. Sks ineens wakker. Tristan dweilde de flank af, schoot op de keeper maar kreeg de bal terug in de voeten maar ook hij schoot over het lege doel.

We hoopten op beterschap in de 2de helft maar die kwam er helaas niet. Passen bleven slordig en afwerking ondermaats. In minuut 60 werd Sjabbie op een schandalige manier van het veld getackeld, altijd donkerrood maar de interim-scheids hield het bij een vrije trap. In de 66min nog een knap schot van Max D  maar de merchtemse goalie was attent. Merchtem was baas op het veld maar echte kansen wrongen ze meestal nog zelf de nek om. Een 2de schandalige en volledig onnodige tackel op Jelle werd wederom enkel met een fout bestraft. Iedereen hoopte dat de 3 punten mee naar Steenhuffel zouden gaan maar in minuut 84 kaatste een pegel van merchtem via de lat ongelukkig terug op Arne en het werd 1-1. Eerlijkheidshalve een billijke uitslag.

Een eerlijke uitslag op basis van de wedstrijd, maar deze wedstrijd had altijd gewonnen moeten worden. Hoewel het vooropgestelde doel om top 5 (mag voor mij bijgesteld worden naar top 3) te spelen nog altijd perfect haalbaar is, zal er de volgende wedstrijden toch een tandje moeten bijgestoken worden. De vechtersmentaliteit was vandaag niet wat we gewoon zijn. De vele afwezigen is dan misschien wel een excuus, maar les excuses sont faites pour s’ en servir.

Volgend weekend krijgen we het bezoek van Boskant en dan hoop ik een Sks te zien met het mes tussen de tanden.