0

Wedstrijdverslag SK Steenhuffel – FC St Jozef

Een hevige stortbui een kwartier voor de wedstrijd was reeds een voorbode van de zenuwachtigheid die zich meester maakte van Diepensteynse Steppe. De eerste Londerzeelse Derby tussen SK Steenhuffel en Sint Jozef werd een enerverende wedstrijd waarin beide ploegen hun eerste punten konden scoren voor de “Lonnesiel Cup” en men mag ook zeggen dat er tijdens de wedstrijd stevig strijd werd geleverd door beide ploegen. SKS begon sterk en schermde de bal goed af tegen een stug Sint Jozef; Na een fout in de 16 werd de bal op de stip gelegd en Carlier scoorde zijn tweede op penalty. Sint Jozef kwam steeds beter in de wedstrijd en zag na een halfuur een goal afgekeurd wegens buitenspel (De discussies laaiden hierover op). In de laatse minuten van de eerste helft spatte een kopbal op de deklat en we gingen rusten met een 1-0 stand voor de Palmploeg.

De tweede helft toonde hetzelfde beeld met de ploeg van d’AA die de Palmboys deden jagen achter de bal. Spanning was te snijden met enkele halve kansjes voor beide ploegen. SKS begon meer en meer te loeren op de counter en vlak voor het einde werd balverlies uitgebuit door de thuisploeg en een sterk doorspurtende Paelinck omspeelde de doelman en nette de 2-0 in het lege doel.

Een fel bevochten zege voor de thuisploeg en een 9 op 9 voor onze thuisploeg, dus men kan gewag maken van een geslaagde start. Wat me opviel was een massa volk rond het veld (we schatten toch een 300 tal mensen) voor een midweekwedstrijd. Het feest in de kantine zal ik niet meemaken en bijgevolg geen verslag hiervan, hiervoor reken ik op andere kornuiten.

Dit weekend weer eenmooie affiche op het programma voor de lonnesiel cup met de burenstrijd tussen Delta en de Palmboys…Supporters op post