0

Verslag SKS B – Ritterclub Jette

Ritterclub 0 – 5 SKS B

De winter is duidelijk in aantocht, want het was behoorlijk koud in het Heymbosch in Jette. De wedstrijd startte vrij gelijk opgaand, maar in minuut 5 moest Lode wel een bal van de lijn keren om geen vroege achterstand op te lopen. Dit was voor SKS het sein om een tandje bij te steken. In minuut 16 ging Max V ervan door maar hij trof het zijnet. Een minuut later trapte Stino een hoekschop, de keeper was allesbehalve zeker op de hoge bal en Sjabbie was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te werken. In minuut 26 was het Max D die aan de haal ging, hij tikte de bal net iets te ver waardoor zijn schot door de uitgekomen doelman kon gered worden. Minuut 30 dan… bij een aanval van Ritterclub zette Lode een stevige charge in. Heel Ritterclub schreeuwde om een strafschop maar de ref gaf geen krimp (“Eerst de bal en dan een beetje enkel” bevestige Lode na de wedstrijd). Wat dan volgde heb ik nog maar zelden gezien. Vanop de bank van Ritterclub werd er “Clown” geroepen naar de ref, waarop deze laatste de match onmiddellijk stil legde. Iedereen naar binnen. Na de nodige Jetse onderhandeingen werd de wedstrijd 10 minuten later toch hernomen. De verplichte onderbreking had onze jongens duidelijk geen deugd gedaan. Arne moest 2 maal gepast ingrijpen, zodat we konden gaan rusten met een voorsprong.

Onze jongens kwamen zoals dikwijls de laatste weken als wolven uit de kleedkamer. In minuut 48 zag Sjabbie zijn kopbal maar nipt de kruising missen, maar de toon was gezet. Een minuutje later dweilde Stino de flank af en zijn loepzuivere voorzet werd perfect afgemaakt door Max V. Weer 2 minuten later zag Marniq zijn schot uit de hoek gehaald door de doelman. Op de hoekschop die volgde kreeg Yani de kans om het helemaal afmaken maar hij schoot de opgelegde kans hoog over (die bal zijn ze nu nog aan het zoeken in Jette 🙂 ). Nog eens 2 minuten later was het weer de beurt aan Max V. Een afvallende bal werd enig mooi binnen geschoten door de Max. Nog was de Steenhuffelse honger niet gestild. in minuut 75 werd Stino het straatje ingestuurd, mooie schuiver onder de keeper en de 0-4 was een feit. In minuut 84 tenslotte werd Boika (2min eerder ingevallen) door Stino alleen voor de keeper gezet. Boika aarzelde niet en zette de forfaitscore op het bord. Weer een prachtige collectieve prestatie van de boys. Als ze deze focus kunnen houden staan ons nog mooie momenten te wachten.

PS : zo goed als heel de ploeg (inclusief Kozze) werd 2 uur na de wedstrijd gespot in een Snackbar in Laken. Een bewijs hoe deze groep aan elkaar hangt en hopelijk   smaakte het kapsalon mannen….dik verdiend.