“Wat te ondernemen indien men een ongeval heeft gehad tijdens een voetbalactiviteit”
- Wanneer een speler een blessure heeft opgelopen tijdens een training of wedstrijd en deze is van deze aard dat een bezoek aan een dokter , kiné of ziekenhuis noodzakelijk is dan dienen volgende stappen te worden ondernomen :
- Indien de blessure een verdere medische opvolging nodig heeft, dient men een document “aangifte ongeval deel 1 - KBVB” mee te nemen, en dient men door de behandelende arts tevens “het medisch getuigschrift deel 2 KBVB” te laten invullen (er bevinden zich hiervan enkel exemplaren in het secretariaat aan de kantine , vraag deze aan een verantwoordelijke van de ploeg ) . Via dit document start u de verzekeringsprocedure op en kan u later uw onkosten laten terugbetalen via de verzekering van de K.B.V.B.
- Speler vult zijn deel van aangifte in en brengt zeker en plakt een kleefvignet van de mutualiteit op de aangifte op de hiervoor voorzien plaats.
- SKS heeft een opvolgtool en wenst hiermee de medische historiek van zijn spelers op te volgen . Daarom vragen wij u het document “communicatieformulier dokter - kiné SKS“ mee te nemen bij uw consultatie en te laten invullen door de behandelende geneesheer / kiné .
- We hebben voor het voetbalseizoen 2020-2021 een samenwerkingsovereenkomst met clubkiné Karel Vandekerckhove omdat wij geloven in de medische knowhow in revalidatietechnieken bij sportletsels van deze kinesist . Karel zorgt tevens voor een rechtstreekse communicatie met onze trainers w.b.t. de aard van de blessure , duur onbeschikbaarheid en eventueel de revalidatie. Tevens zorgt Karel ervoor dat de nodige info m.b.t. de blessure opgenomen wordt in de medische fiche van de speler.
We kunnen niemand verplichten , maar stimuleren u heel graag om bij een blessure gebruik te maken van de diensten van onze clubkiné :

info@kinemalderen.be
Boeksheide 68
1840 Malderen
www.kinemalderen.be
Karel: 0484/93.29.02.
praktijk: 0486/31.26.84.
- Om onze opvolging compleet te maken vragen we tevens dat de speler / ouder het document “Registratie ongeval - blessure SKS “.
- U bezorgt nu deze 4 documenten zo snel mogelijk ( de documenten van de verzekering moeten uiterlijk binnen de 14 dagen binnen gestuurd te worden bij de KBVB ) bij onze GC ( gerechtigd correspondent) :
Piet De Smedt : Smisstraat 120 te Steenhuffel , 0486-95 20 21 , piet.de.smedt@telenet.be .
- Hoe verloopt het verzekeringsdossier dan verder ?
- Onze GC stuurt deze documenten door naar de KBVB per post.
- De GC ontvangt per post een “ontvangstbewijs” en stuurt een gescande versie door naar het slachtoffer. Op dit “ontvangstbewijs” staan volgende zaken verwerkt: datum ongeval, dossiernummer en naam patiënt. Zie een “voorbeeld ontvangstbewijs KBVB” hier .
- Alle kosten die worden gemaakt worden bijgehouden door de gekwetste speler. In bijlage vinden jullie document welke kosten niet worden weerhouden door de KBVB.
- Indien de gekwetste speler terug speelklaar is, dient deze onderaan op het ontvangstbewijs “getuigschrift van herneming voetbal “ te laten invullen door de behandelende geneesheer .
- Het ingevulde ontvangstbewijs wordt samen met alle originele facturen (ziekenhuis, ambulance, Kinesitherapie,…), voorschriften bezorgd op het huisadres van de GC. Gelieve alle kosten samen en niet in delen te bezorgen. Een terugbetaling wordt pas in actie gezet/gedaan wanneer de KBVB beschikt over het ingevulde ontvangstbewijs.
- GC stuurt het ingevulde document samen met de kosten door naar KBVB.
- KBVB evalueert dossier en stort het verschuldigde bedrag terug op de rekening van SK Steenhuffel. GC stuurt een kopie door naar de belanghebbende en geeft opdracht tot terugbetaling aan de penningmeester van SKS.
- Hoe verloopt de blessureopvolging verder intern bij SKS ?
- Aangezien SKS ook een intern opvolgingsplan heeft, is het noodzakelijk dat we op de hoogte gebracht worden dat de speler hersteld is en opnieuw kan starten met de trainingen . Hiervoor vult de speler / ouder het document “hervatting training “ in en bezorgt dit tevens aan onze GC . Indien de revalidatie bij onze clubkiné is gebeurd , is dit document niet nodig aangezien hij dit intern zelf communiceert met de trainer en dit opneemt in onze opvolgingstool.
- Aangezien het na een blessure belangrijk is dat de speler op een correcte tempo en met de juiste oefeningen zijn revalidatie inzet met tot doel te kunnen aansluiten bij zijn ploeg , zal de herstelcoach samen met de speler een revalidatietrainingsschema opstellen .
- Deze “revalidatietraining “ past tevens in het preventiebeleid naar sportblessure in de club .
- De revalidatiecoach neemt alles op in de medische fiche van de desbetreffende speler in Socceronline . Dit geeft hem de mogelijkheid om op basis van deze historiek een blessurepreventie-plan op te stellen per speler / per leeftijdscategorie .