0

Wedstrijdverslag SK Steenhuffel B – Merchtem United ( 21-9-19)

Op de laatste mooie zomeravond van het jaar moesten onze jonge wolven het opnemen tegen de buren van Merchtem. Het beloofde een warme avond te worden want beide tribunes zaten afgeladen vol, weliswaar voor 75% met Merechtemenaars.

De wedstrijd startte aan een rotvaart. In de 4de minuut kreeg Ewoud al een eerste kans (na voorzet van Max) maar hij stuitte op de doelman. Een minuutje later kon Tristan zijn rush op de linkse flank onvoldoende afwerken. Merchtem liet zich echter niet onbetuigd en Arne moest een eerste keer goed tussenkomen. SkS was in de aanvangsfase veruit het gevaarlijkst en dat resulteerde in de 11de minuut, na een heerlijk ééntwéétje  tussen Ewoud en Max, in de 1-0 van Ewoud. SKS loste wat de teugels en de wedstrijd kabbelde wat voort zonder echte kansen. In de 39ste minuut ranselde Arne met een geweldige kattesprong de gelijkmaker van onder de lat, zodat we met een kleine voorsprong de rust in konden.

Onze jongens kwamen vol energie uit de kleedkamer en dat resulteerde in de 46ste minuut in de 2-0. Max werkte een dieptepass van Ewoud koel af. Er volgde nu een resem kansen voor onze jongens. Een pegel van Witse ging rakelings naast, Ewoud en Niels vonden de doelman op hun weg en een knappe vrije trap van Yani werd mooi gered door de doelman van Merchtem. Zoals in de eerste helft werden de teugels wat gelost en moest Arne op het uur 2 keer op rij alles uit de kast halen om zijn netten schoon te houden. In minuut 67 werd Max nog eens weg gestuurd op de flank, hij zette goed voor en Ewoud knalde zijn 2de van de avond binnen. 3-0 en match gespeeld. Daarna werd er nog wat over en weer gebikkeld zonder noemenswaardige kansen.

Mooie prestatie van onze jonge wolven en het zou een lange nacht worden.

Reactie coach Gunther Carleer : “Ik ben zeer tevreden met deze prestatie. Er werd met periodes met veel maturiteit gespeeld door onze jongens. Toch moeten ze nog leren dit een hele wedstrijd op te brengen, maar daar werken we aan.”

Verslag door onze verslaggever , Bart Vits .